Webshop
Menu
Webshop
+45 8738 6411

Spar penge på basiske elektroder

af Karolina Thomsen, dato Oct 31, 2019 1:18:15 PM

Basiske elektroder er meget følsomme overfor fugt, og for mange virksomheder betyder det, at der for hver åbnet pakke elektroder også skal medregnes tørretid. 

Når der svejses med basiske elektroder, kan der derfor være penge at spare ved at vælge vacuumpakkede elektroder - selvom kiloprisen er højere.


Vakuumpakkede elektroder

Vakuumpakkede elektroder har været på markedet i flere år, men selvom de ikke er nye i branchen, sælges der stadig flest elektroder i de traditionelle pap-indpakninger. Der er dog mange fordele ved at købe de vakuumpakkede elektroder - og endda også penge at spare.

Vakuumpakkede elektroder på lagerhylde

Vakuumpakkede elektroder
 

Ingen tørreudgifter

Selvom stykprisen er dyrere på de vakuumpakkede elektroder, sparer man alle tørreudgifter væk. Vakuumemballagen giver en fuldstændig beskyttelse mod fugt, så længe pakken er intakt. Det betyder blandt andet, at elektroderne kan bruges direkte fra pakken, og at en ubrudt pakke fint kan ligge på et lager eller en byggeplads uden særlig klimakontrol.

...og færre steps

Fordi de vakuumpakkede elektroder er tørre direkte fra pakken, er der også færre steps i brugsprocessen. 

Traditionelt indpakkede elektroder skal opbevares på et varelager med klimakontrol, for at bevare dem bedst muligt. Sædvanligvis er indpakningen til disse elektroder ikke lufttæt, og der er derfor en vis mængde fugt i elektroderne allerede ved åbning. Med elektroder i standardemballage er det derfor nødvendigt at tørre elektroderne igennem i en tørreovn før brug. Elektroderne skal opbevares tørt på arbejdspladsen, og skal transporteres med smeden rundt i en beholder, der sikrer at de holder sig tørre, så de er klar til svejsning. Herefter skal de resterende elektroder enten gentørres eller kasseres efter endt arbejde. Eventuelle elektroder, som er særligt skadet af fugt, eller elektroder som er tørret flere gange, bør kasseres. Det er forskelligt fra producent til producent, hvor mange gange elektroderne må tørres.

Udgiften pr. elektrode er derfor noget lavere ved vakuumpakkede elektroder, fordi der spares på tørreudgifterne og -processerne.

Vælg en mindre pakke

Vakuumpakkede elektroder fås i pakker af forskellig størrelse. Det giver mulighed for yderligere besparelse, hvis man vælger vakuumpakkede elektroder i pakningsstørrelser, der passer med det daglige arbejde.

Med de vakuumpakkede elektroder kan smeden tage en pakke direkte fra lageret og tage med sig, åbne på stedet og svejse med det samme. Hvis der er elektroder tilovers, kan der næste gang overvejes en anden pakkestørrelse for at mindske spild. De restrende elektroder tørres eller kasseres.

Med de mindre pakker slipper man for eftertørring eller kassering af overskydende elektroder. Sikker eksponeringstid for de vakuumpakkede elektroder kan være forskellig alt efter producent - for eksempel 9 timer eller 12 timer. Følg altid producentens anvisninger for at få mest muligt ud af dine elektroder.


Er vakuumpakkede elektroder noget for jer? Hvis I er tvivl, så kontakt Svejsehuset og få vejledning til jeres specifikke behov.

Kontakt os

om:besparelseelektrodesvejsning

Få tips og tricks til svejsning og skæring i vores nyhedsbrev.

Læs også