Webshop
Menu
Webshop
+45 8738 6411

Selco bliver til Böhler

af Karolina Thomsen, dato Nov 6, 2019 8:00:00 AM

De røde maskiner bliver blå. Udover et nyt visuelt udtryk, hvad kommer det så til at betyde for dig som kunde? Vi har talt med Lars Hvidberg fra Böhler, som svarer på blandt andet det. Læs med her.

Reklamebillede fra Böhler

Med opkøbet af Selco kan Böhler nu både levere svejsemaskiner og de tilsatsmaterialer, der passer til.

Böhler køber Selco

I Böhlers søgen efter en producent af svejsemaskiner, er valget faldet på Selco. Ifølge Lars Hvidberg er der ingen tvivl om, at det er kvaliteten af maskinerne fra Selco, der har spillet en stor rolle i valget:

Vi har valgt at Selco skulle være Böhlers producent af svejsemaskiner, fordi det er rigtig, rigtig god kvalitet. Det lyder jo lidt nemt at sige, men det er det altså. Produkterne er bare i orden, og de er fleksible i forhold til den modulopbygning, man kan udnytte dem til.

Udover maskinernes kvalitet har Selco også en størrelse, som ifølge Lars Hvidberg passer ind i en koncern som Voestalpine:

Virksomheden er en størrelse, som gør, at vi har mulighed for at forme den, så den passer ind i en stor koncern. Havde vi købt en større producent af svejsemaskiner, så havde det været mere vanskeligt at få den indplaceret - så det har været en strategisk vigtig beslutning.

Samme kvalitet og mere synergi

Ifølge Lars Hvidberg kommer opkøbet af Selco ikke til at ændre på hverken svejsemaskinernes kvalitet eller pris. I første omgang vil det mest bemærkelsesværdige være, at maskinerne bliver blå og ikke røde, og at der nu står Böhler på siden af dem.

Han ser også opkøbet som en stor fordel for både udbredelsen af maskinerne og for Böhler som brand:

En af de store ting er jo selvfølgelig, at man skal være hardcore Selco-bruger for at kende Selco-brandet - det er ikke sådan et brand alle kender - men alle kender Böhler. Virksomheden svejser sandsynligvis med Böhler i dag, eller kender Böhlers tilsatsmaterialer. Så det er et navn, der vækker genkendelse med det samme.

Ifølge ham er den høje brandværdi, som følger med Böhler-navnet, også en slags garanti for, at Selcos maskiner lever op til høje kvalitetskrav:

Det er klart, at hvis man som Böhler er kendt for at være europæisk producent af kvalitetstilsatsmaterialer, så ved folk også godt, at vi ikke lige pludselig har svejsemaskiner, som er noget skrammel.

Spørger man Lars Hvidberg, hvad fremtiden bringer, så er det større synergi mellem svejsemaskine og tilsatsmaterialer, med programmer på svejsemaskinerne, som er lavet præcist til brug med tilsatsmaterialerne. 

Det bliver mere løsningsorienteret, så svejseren kan se i displayet, at han skal køre med det Böhler-produkt, som der står på spolen, og så kan han finde et program, der hedder lige nøjagtigt det. Så tingene hænger sammen.

Det betyder ifølge Lars Hvidberg ikke, at man er låst i sine indkøb. Maskinerne kan køre med tilsatsmaterialer fra andre mærker, men synergieffekten mellem Böhlers svejsemaskiner og tilsatsmaterialer, vil gøre arbejdet mere ligetil og intuitivt.

om:svejsningnyheder

Læs også