Webshop
Menu
Webshop
+45 8738 6411

Laserskærer giver flere ordrer

af Lene Børgesen, dato Mar 12, 2024 9:37:56 AM

øster terp maskinservice laserskærer_1_5-7Søren Eskildsen fra Øster Terp Maskinservice foran sin Bodor laserskærer: Kombi-maskinen CT 6 kW, der både skærer plade og rør.

Ordremængden er steget betragteligt, siden Søren Eskildsen fra Øster Terp Maskinservice har fået sin kombinerede plade- og rørlaserskærer i hus. Høj præcision af pladeskæring samt muligheden for at tilbyde rørskæring betyder, at den mængde, han har skåret de første tre måneder, svarer til, hvad han før har skåret på to år. 

I Øster Terp lidt uden for Løgumkloster i Sønderjylland viser Søren Eskildsen rundt i hallen, hvor hans nyinstallerede laserskærer står. Øster Terp Maskinservice laver smedearbejde for industri og landbrug og er inde i en udvikling, der bevæger sig mere og mere fra reparationer til underleverandørarbejde for industrivirksomheder. En udvikling, der skærper kravene til den kvalitet, han leverer.

”Kunderne forlanger mere og mere. Med plasmaskæreren er resultatet ikke længere præcist nok. Tegningerne er lavet på en måde, der kræver, at det er helt præcist skåret. Det kan laserskæreren,” siger Søren om baggrunden til investeringen i egen laserskærer.

øster terp maskinservice laserskærer_2_16-9
Kombineret plade- og rørlaser fra Bodor Laser hos Øster Terp Maskinservice. Kombi-modellen her hedder CT og er på 6 kW.

øster terp maskineservice plade og rørskærer vekselbord
Vekselbordet giver mulighed for at fodre laserskæreren med en ny plade, så snart der er en færdig. 

Det giver en god følelse at levere de meget præcise resultater, men det er også fuldstændig afgørende for ikke at blive valgt fra:

   Det er dejligt at levere noget, der er i orden. Hvis man leverer til andre, er det bare om at følge med  
 - Søren Eskildsen, Øster Terp Maskinservice.

øster terp maskinservice fiber laserksærer fra svejsehuset
Eksempel på emne skåret på laserskæreren - omkreds og huller laves i én arbejdsgang, og der kan ligge mange af denne slags på laserskærerens arbejdsareal på 3 x 1,5 meter.

To års arbejde på tre måneder

Siden installationen har der stort set ikke været en dag, hvor laserskæreren ikke har været i gang hos Øster Terp Maskinservice.

  Den mængde vi har skåret, siden vi fik den i efteråret, svarer nok til, hvad vi før har skåret på to år 
- Søren Eskildsen, Øster Terp Maskinservice.

øster terp maskine service kombi laserskærer svejsehuset
Et kig ind i maskinen. Yderst til venstre i billedet ses styringen, hvorfra laserskærerens programmer indstilles. I venstre side af selve maskinen ses rørskæreren, og i højre side ses arbejdsarealet til plader. 

Sørens valg faldt på en Bodor Laser kombineret plade- og rørlaserskærer fra Svejsehuset. CT-modellen giver mulighed for laserskæring i plader på 3x1,5 meter og rør med længde op til 6 meter.

”Jeg valgte kombi-modellen, for jeg syntes ikke, det var nogen stor ekstrapris at tage rørskærer-delen med. Og med den kan jeg spare ekstremt meget tid ved rørskæring i profilrør,” siger han.

øster terp maskinservice rørlaserskærer kombi fra svejsehusetSøren oplever, at kundernes krav til høj detaljeringsgrad er stigende. Disse krav kan laserskæreren leve op til. Her ses tap for let montering.  

svejsehuset laserskærer til rør øster terp maskinserviceSøren lægger selv tegninger ind i laserskærerens software, og så er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke konturer, der kan skæres. 

Og efter at Søren har fået laserskæreren i hus, har han mærket en større efterspørgsel på arbejde. Både fordi pladeskæringen lever op til præcisionskravene, og fordi han pludselig kan tilbyde nye løsninger i form af laserskæringen af rør:

”Med rørskæreren bliver det et bredere publikum, man kan ramme. Det havde været for dumt for mig at vælge det fra. Det giver en helt anden type opgaver,” siger han.

Du kan se rørskærer-delen i aktion i videoen her: 

Gå til laserskærere

om:laserskæring

Få tips og tricks til svejsning og skæring i vores nyhedsbrev.

Læs også