Webshop
Menu
Webshop
+45 8738 6411

AGA bliver til Linde – og ny fabrik står snart klar

af Karolina Thomsen, dato Jan 8, 2020 10:13:46 AM

Siden år 2000 har AGA været en del af Linde Group, og nu, 20 år senere, skifter AGA navn til Linde. Det betyder blandt andet et nyt logo på en lang række produkter – også på den nye fabrik i Vejle.

Linde luftgasfabrik

En 25.000 m2 stor grund i Vejle danner rammen om den nye oxygen- og nitrogenproduktion til 335 millioner kroner. Fabrikken, som vil stå færdig i 2020, bliver et superfleksibelt anlæg, som giver mulighed for et reduceret strømforbrug samt brug af mere grøn strøm.

Et stærkt, fælles brand

Det er blandt andet fusionen mellem Linde og virksomheden Praxair i 2018, der har givet anledning til navneskiftet. Amerikanske Praxair kunne prale af at være den største gas-virksomhed i både Syd- og Nordamerika og den tredjestørste i verden. Under navnet Linde kommer de tilsammen til at udgøre en stærk position på markedet indenfor industrielle og medicinske gasser. Ifølge Linde, bliver AGA derfor med sit navneskift en endnu mere cementeret del af et verdensomspændende brand.

AGA-navnet lever videre endnu

Det er dog ikke alle AGA's produkter, der fremover skal prydes med det blå Linde-logo. Ifølge markedsdirektør i AGA, Ole Kronborg, vil al deres skære- og svejseudstyr fortsat blive markedsført under AGA-navnet:

AGA er almindeligt anerkendt som et brand, der står for kvalitet, pålidelighed og et højt serviceniveau inden for eksempelvis svejsning og skæring. Der er stor genkendelighed forbundet med AGA-brandet, og derfor har vi besluttet os for at beholde det på de produkter.
– Ole Kronborg, markedsdirektør i AGA Danmark

Ifølge Ole Kronborg vil kunderne ikke opleve væsentlige ændringer i den måde, hvorpå de gør forretninger med AGA. CVR-nummer og telefonnumre forbliver uændrede, ligesom kundernes aftaler også gør det. For nogle kunder vil navneskiftet betyde et nyt udseende på de produkter, som er de vant til at købe, men det gør sig som nævnt ikke gældende for svejse- og skærekunder. Kunder i Svejsehuset kan således forvente at se de samme gasflasker, som de plejer.

Læs mere om vores gas og service her

En del af en større forandring

Allerede i februar sidste år blev første spadestik til en 335 millioner kroners luftgas-fabrik i Vejle taget. Den nye fabrik, som forventes klar i slutningen af 2020, skal sikre efterspørgslen og styrke forsyningssikkerheden til det stigende antal kunder.

I november 2019 ankom en luftseparationsenhed med skib fra Tyskland til Vejle havn. Tårnet på 32 meter og 61 tons blev herefter transporteret til fabrikken i Vejle, hvor det skal udgøre hjertet af fabrikken. Det er nemlig med dette tårn, at alle gas-produkterne udvikles:

Her tages den helt almindelige, atmosfæriske luft ind, renses og nedkøles til omkring minus 200 grader, hvor blandt andet luftarterne ilt og kvælstof ændrer form til væsker, der så kan destilleres – eller adskilles – fra hinanden.
– Ole Kronborg, markedsdirektør i AGA Danmark

Den nye fabrik giver, ifølge Ole Kronborg, stor tryghed til alle AGA’s kunder:

Det nye produktionsanlæg styrker forsyningssikkerheden yderligere. Det er afgørende for vores kunder, at de har sikkerhed for, at de løbende får leveret den gasforsyning, der er nødvendig for deres produktion. Samtidig nyder de godt af, at vi som en del af The Linde Group – verdens største gasselskab – har en stærk forsyningskæde, som er med til at sikre, at vi altid leverer.
– Ole Kronborg, markedsdirektør i AGA Danmark

Med den nye fabrik tredobler AGA sin produktionskapacitet i Danmark, og med det nye navneskift i 2020, vil det således være Lindes navn og logo, der kommer til at pryde den nye fabrik i Vejle.

om:gasAGA

Læs også