Webshop
Menu
Webshop
+45 8738 6411

Steel Products' nye maskiner: Hurtigere svejsning og mindre bøvl

af Lene Børgesen, dato Jul 4, 2022 10:26:04 AM

”Der kommer ikke nogen og brokker sig mere”

Sådan siger Produktionsleder Hans Jørgensen med et smil om en af fordelene ved Steel Products fire nye svejsemaskiner.

For maskinerne kører bare, skal ikke justeres, og der er så godt som ingen afrensning bagefter – og det betyder mere tilfredse kolleger.

Og Hans, der som Produktionsleder hele tiden har øje på produktiviteten, kan også se fordelene sort på hvidt: Svejsetiden på hvert eneste emne er væsentlig forkortet, siden Steel Products skiftede ud til Böhlers svejsemaskiner med RapiDeep-teknologi.

image00010_hj
Svejseoperatør Allan i gang med at svejse nav i remskiver til majetærskere. 

Mange flere emner i timen

Der er gang i produktionen i en af de store haller hos Steel Products. Remskive-produktionen er kun et lille hjørne af den samlede store virksomhed i Horsens.

Her står fire svejsemaskiner og arbejder sammen to og to om at svejse nav i remskiver til mejetærskere, der kører rundt i hele verden.

image00003_hjSteel Products har fire svejsemaskiner med  RapiDeep: To til de små remskiver og to til de helt store. Men princippet er det samme: Svejseoperatøren klargør emnet i rundsømsautomaten, og maskinerne svejser simultant hver sin halvcirkel på emnet.

DSC_0533_hj
Svejsningen med RapiDeep-teknologien, som netop er foretaget på billedet, kræver ingen afrensning efterfølgende. 

Selve svejsningen tog med de gamle maskiner 33 sekunder – med de nye tager det 17 sekunder 

”Den tager mange flere emner i timen, efter vi har skiftet til de her maskiner. Det skulle vi have gjort for lang tid siden,” siger Hans Jørgensen.

image00015_hjSvejseoperatør Allans dag er blevet lettere efter de nye maskiner er taget i brug: Med RapiDeep er der ingen justeringer, færre stop og ingen afrensning. 

Ingen afrensning

Svejseopreratør Allan mærker også en forskel i betjeningen af maskinerne, for der er nærmest ingen:

”Med de gamle maskiner skulle man gå og skrue på dem og justere på indstillingerne. Når de her først er indstillet, så kører de bare,” siger Allan, som også oplever, at RapiDeep-teknologien resulterer i meget færre fejl.

image00006_hj
Sammenlignet med en standard svejseproces giver RapiDeep-teknologien hurtigere svejsning og pænere resultater. 

”Ved de gamle kunne tråden brænde op i, og den lavede mange huller. Nu er der intet,” siger Allan.

Og så er der delen med afrensning. Her er en af fordelene ved RapiDeep-teknologien også, at der stort set ingen svejsesprøjt er:

”Før stod de og bankede af hele tiden. De slipper de for nu. Så de brokker sig ikke mere. Og jo mindre bøvl, jo bedre bliver deres dag jo,” siger Hans Jørgensen.

IMG_0195_red
Produktionsleder Hans Jørgensen er naturligvis glad for den højere produktivitet i produktionen hos Steel Products, men den øgede arbejdsglæde hos medarbejderne er det, han fremhæver allermest. 

Hvad er RapiDeep? Læs mere om teknologien bag RapiDeep her.

Alle Böhler maskiner af Uranos-serien har RapiDeep: 

Vis mig svejsemaskinerne

om:svejsningMIG/MAG

Få tips og tricks til svejsning og skæring i vores nyhedsbrev.

Læs også