Webshop
Menu
Webshop
+45 8738 6411

Nyhed: Laserskæring med scanning-teknologi

af Lene Børgesen, dato Jan 18, 2023 12:44:00 PM

Vil du have den hurtigste og allerkraftigste laserteknologi, så skal du kigge efter laserskærere med laser scanning cutting teknologi - det har nemlig flere fordele

Nu kan du få Bodor laserskærere med scanning-teknologi, hvilket giver nye muligheder for at skære hurtigere og i tykkere materialer ved samme effekt:

Højere gods-tykkelse
Højere skærehastighed
Ingen refleksion af laserstrålen

Højere gods-tykkelse
Med laserscanning-teknologien kan du - med samme effekt (fx 6kW) - skære i tykkere gods, end du kan med en konventionel laserskærer.  

På illustrationen herunder ses det, at hvor den konventionelle laserskærer stopper ved 8 mm godstykkelse, fortsætter laserskæreren med scanning-teknologi med at skære op til 16 mm stål. Det giver en øgning i godstykkelse på 100%. 

Laser scannning cutting-teknologien giver mulighed for at skære i godt af dobbelt tykkelse | Svejsehuset A/SLaser scanning cutting-teknologien giver mulighed for at skære i gods af dobbelt tykkelse. (Kilde: Bodor Laser.)

Højere skærehastighed 
Laserscanning-teknologien er også væsentligt hurtigere sammenlignet med en konventionel laserskærer; nærmere bestemt mellem 20 og 80% hurtigere alt efter materialetype og godstykkelse. På videoen her kan du se sammenligningen i hastighed på skæring af 8 mm aluminium med hhv. konventionel laserskærer og udgaven med scanning-teknologien (begge med 3kW). 

Sammenligning af 3kW laserskæring (konventionel vs. laserscanning) i 8 mm. aluminium.

Ingen refleksion af laserstrålen
Hvor der med traditionel laserskæring er en risiko for, at stråler reflekteres tilbage i laserkilden, er der med laserscanning-teknologien ingen fare for, at laserskæreren beskadiges af sine egne stråler. Men denne teknologi bøjes laserstrålen af, så der ingen refleksion er, og du kan trygt skære i reflekterende materialer som for eksempel messing og kobber.

For hvem giver laserscanning-teknologien mening?
Laserskæring med laserscanning-teknologi er for dig, der skærer i mere sofistikerede materialer som aluminium, messing og kobber. Eller for dig, der blot ønsker at skære hurtigere og i tykkere materialer med samme effekt. 

Hvilke laserskærere har laserscanning-teknologien?
Laserscanning-teknologien fungerer som et tilkøb til den ønskede laserskærer. 
Det er muligt at få laserscanning-teknologien på langt de fleste af vores modeller fra Bodor Laser. Undtaget er dog i5 og i7 grundet deres kompakte størrelse. 

Laserscanning i aktion
Kom og se vores P3 12 kW laserskærer med laserscanning til VTM-messen 25.-28. april 2023 (Odense).

 

Demonstration af 12 kW laserskærer med laserscanning: 16 mm aluminium.

Demonstration af 12 kW laserskærer med laserscanning: 20 mm rustfri stål.

Gå til laserskærere

 

om:laserskæring

Få tips og tricks til svejsning og skæring i vores nyhedsbrev.

Læs også