Menu
Webshop
+45 8738 6411

Hvad koster en svejserobot?

af Karolina Thomsen, dato Oct 23, 2019 8:00:00 AM

Robotter er ikke nye i svejsebranchen, men de senere år har særligt de små kollaborative svejserobotter vundet indpas. De meget intuitive og håndgribelige robotter gør det muligt for også mindre og mellemstore virksomheder at investere i robotteknologi.

Hvis du er nysgerrig efter, om en kollaborativ svejserobot er noget for jer, så læs med her, hvor vi gennemgår valgmuligheder og priser for Svejsehusets egen RO-Buddy.

RB10 - Profil


Her gennemgår vi:

  • hvad det betyder, at robotten er kollaborativ
  • hvad du betaler for, når du investerer i en kollaborativ svejserobot fra Svejsehuset
  • hvilke forskelle, der kan være på modellerne (størrelse, svejseproces mm.)
  • hvad de forskellige modeller koster

Hvad betyder det, at robotten er kollaborativ?

Det betyder, at du kan samarbejde med den. Modsat en industrirobot er det sikkert at stå og arbejde sammen med robotten - og for eksempel sætte det næste emne klar, mens robotten svejser.

Den plads, som robotten optager, reduceres betydeligt, fordi klodsede indhegninger og lysgitre kan undlades.

Det er netop det store samarbejde med robotten, foruden den simple programmering, der gør det nemt at implementere robotten i produktionen.

Ved større robotter er det nødvendigt at ansætte en robotoperatør, som kan stå for arbejdet med robotten. En robotoperatør er ikke nødvendigvis smed, men med en kollaborativ robot kan en smed være robotoperatør.

Hvad betaler jeg for?

Når du investerer i en kollaborativ svejserobot fra svejsehuset, betaler du for én samlet løsning, som består af:

  • robotarm fra Universal Robots
  • svejsemaskine fra Böhler eller Dinse
  • slangepakke og brænder fra Dinse
  • svejsebord fra Sigmund
  • specialdesignet software (URCap)
  • eventuelt drejebord

De forskellige priser på svejserobotterne er alt efter størrelsen af robotarmen og om det er til MIG/MAG- eller TIG-svejsning.

Forskel på modellerne

Størrelsen på robotarmen

Der findes flere forskellige størrelser og modeller af robotarme fra Universal Robots. Vi har udvalgt to forskellige til at udstyre RO-Buddy: UR5e og UR10e. Begge er fra den nyeste e-serie fra Universal Robots. Den store forskel på de to, når det gælder svejsning, er rækkevidden.

UR5e har en rækkevidde på 850 mm., mens UR10e har en rækkevidde på 1300 mm. For langt de fleste er UR10e derfor et godt valg, fordi det giver flere muligheder i forhold til rækkevidde.

MIG/MAG eller TIG

Der er forskel på prisen, alt efter om robotten skal svejse MIG/MAG eller TIG. Her er det prisen på selve svejsemaskinen samt brænder og eventuel koldtrådstilføring, der udgør forskellen. For MIG/MAG-svejsning gælder det også, at der er flere muligheder for valg af ampere: jo højere ampere, jo højere er prisen.

Nedenfor har vi udformet to prisoversigter: en for MIG/MAG-svejsning og en anden for TIG-svejsning.

Prisoversigt

Til både MIG/MAG- og TIG-svejsning er det muligt at vælge UR5e eller UR10e. Ved MIG/MAG-svejsning er det også muligt at vælge mellem 320, 400 og 500 ampere, mens der ved TIG-svejsning kun er 350 ampere.

Prisoversigt // RO-Buddy til MIG/MAG-svejsning:

MIG/MAG 320 ampere 400 ampere 500 ampere
UR5e 335.000 DKK 343.250 DKK 351.500 DKK
UR10e 480.000 DKK 488.250 DKK 496.500 DKK

 

Prisoversigt // RO-Buddy priser til TIG-svejsning:

TIG 350 ampere
UR5e 350.000 DKK
UR10e 480.000 DKK

 

Det er også muligt at købe et drejebord med til sin svejserobot. Det kan være en fordel, hvis der skal svejses mange runde emner.

Det koster 65.000 kroner og er det samme uafhængigt af, hvilken svejserobot der er valgt.


Vi har skrevet meget mere om den kollaborative svejserobot RO-Buddy her. Det er også muligt at booke en demo af robotten, hvor I kan komme helt tæt på og se resultatet. Og der skal lyde en klar anbefaling herfra: prøv robotten. På samme måde som det er rart at møde en kommende kollega - og ikke bare læse et CV - er det rart at møde RO-Buddy for at se, om I passer sammen.

 

Bestil demonstration

om:svejsningTIGkollaborative robottercobotsRO-BuddyMIG/MAG

Læs også