Webshop
Menu
Webshop
+45 8738 6411

Hvad er laserskæring - og hvorfor er det smart?

af Lene Børgesen, dato Oct 13, 2022 1:15:10 PM

Laserskæring er en hurtig og præcis skæreproces, der optimerer hele arbejdsgangen i både små og store produktioner. Vi går her i dybden med, hvordan en fiberlaser virker.

Fiber-laserskæring er en termisk seperationsmetode, som ved hjælp af en laserstråle varmer metallets overflade så meget, at den smelter/fordamper. Høj energitæthed i laserstrålen gør at pladen eller røret kan skæres med høj intensitet. 

Laseren er styret af en software, der gør det muligt at lave en meget præcis styring. Udover 1:1 skæring af den indlæste tegning er laseren også ”intelligent” - forstået på den måde, at den registrerer overfladens forløb og justerer laserstrålen efter dette, så uregelmæssigheder i pladen eller røret ikke har betydning for resultatet.

maskinen i aktion_hj
Fiberlaser i aktion. Energitætheden i laserstrålen giver høj intensitet til skæreprocessen. 

Teknologien med laserskæring sikrer en skæreproces med en langt højere hastighed end andre skæremetoder. 

Samtidig gør laserskæreren det muligt at færdigbehandle flere emner på samme plade frem for ét ad gangen.

Hele arbejdsområdet i laserskæreren er lukket inde i et kabinet, som gør, at brugeren hverken udsættes for lys eller røg.

DSC_0515_installation
Når pladen er lagt ind i laserskæreren, køres lågen automatisk ned og skærmer for både lys og røg. Her ses den kompakte i7-model.

Laserskæring til alle behov

Laserskærere kan fås til ethvert behov i både små og store virksomheder. Der findes forskellige modeller til hhv. plader og rør, nogle med vekselbord, som bruges til at lægge den næste plade klar, så maskinen konstant har noget at arbejde på. Rørskærerne har drejebord, der roterer røret, i takt med at laseren skærer. Vi tilbyder også en kombineret plade- og rørlaser.

Lasereffekten varierer også efter behov. Fra 3kW helt op til 40 kW. De fås i forskellige størrelser fra den meget kompakte 1,5 x 3 meter maskine uden vekselbord til maskiner med arbejdsområde på 2,5 x 12,5 meter plus vekselbord. Andre features er laserscanning-teknologien og 3D-hoved mv.

C4-2.0Falcon-Î3⁄4_hj
Model med vekselbord (C-model).

Laserskæring kan bruges til alle slags metaller; rustfrit stål, sort stål, aluminium, kobber og messing – og i alle tykkelser fra 0,5 op til 70 mm. Hvad der kan skæres med fiberlaser er kun begrænset af din egen fantasi. Laseren kan skære komplekse geometriske former med høj nøjagtighed og detaljeringsgrad. Laserskæring kan bruges til både plader og rør.

2_K2ξ45_hj_16_9
Rørlaser (K-model).

Brug af fiberlaserskærer i produktionen samler mange processer i én

En af de helt store fordele ved at få laserskæring in house er, at det bliver muligt at fjerne mange arbejdsgange og hermed sikre en tidsbesparelse på hvert produceret emne. 

Herunder ses et eksempel fra F.W. Rørteknik, som illustrerer hvordan en laserskærer har effektiviseret produktionen:

Laserskæring færre processer FW eksempel  (3)_hj

Læs mere om vores forskellige laserskærere fra Bodor herunder:

Gå til laserskærere

Eller tag en snak med vores ekspert på området, Thomas Ulsøe:

7

Thomas Ulsøe

+45 3044 6407
tu@svejsehuset.dk  

 

om:laserskæring

Få tips og tricks til svejsning og skæring i vores nyhedsbrev.

Læs også